Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

O furtună de iarnă „istorică”, așteptată în SUA

10 apr. 2019,, 19:31   Război în Ucraina
2454 0

Viscol şi furtuni sînt prognozate să se abată miercuri asupra regiunilor Marile Cîmpii şi Midwest din Statele Unite, sub forma unei furtuni de iarnă tîrzie, care ar putea provoca inundaţii în zone precum Pine Ridge Indian Reservation din Dakota de Sud.

Temperaturile ridicate specifice anotimpului de primăvară vor fi înlocuite de căderi masive de omăt, vînturi puternice şi condiţii care pot pune viaţa în pericol de-a lungul unei porţiuni din centrul SUA, care se întinde de la Munţii Stîncoşi la Marile Lacuri, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS).

Furtuna formată în Pacific a determinat deja evacuări ale populaţiei în Oregon din cauza inundaţiilor. Ploaie urmată de viscol sînt prognozate pentru miercuri în regiunea Munţilor Stîncoşi, urmînd ca fenomenul să se deplaseze spre este către zona de cîmpie, a anunţat biroul meteorologic al NWS din Boulder, Colorad, scrie Agerpres.

În unele regiuni din vestul Minnesotei şi sud-estul Dakotei de Sud sînt prognozate căderi de precipitații de pînă la 76 de cm, potrivit NWS.

200 de milioane de oameni s-ar afla în calea furtunii așteptate, scrie AccuWeather.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?