COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O fostă Miss Ucraina a acționat în judecată concursul Miss World

O fostă Miss Ucraina a acționat în judecată concursul Miss World

O fostă Miss Ucraina, care afirmă că a fost exclusă de la concursul Miss World pentru că este mamă şi este divorţată, a anunţat luni că a înaintat o acţiune în justiţie împotriva organizatorilor concursului de frumuseţe pentru discriminare, relatează Agerpres.

„Cerem schimbarea regulilor concursului Miss World", a afirmat pe contul său de Instagram Veronika Didusenko, în vîrstă de 24 de ani, după lansarea unei campanii pe reţelele sociale cu hastagul ''#righttobeamother'' (dreptul de a fi mamă).

Acţiunea a fost depusă la o instanţă din Londra.


„Motivul pentru care nu am avut voie să particip la Miss World după cîştigarea titlului de Miss Ucraina este pentru că am fost căsătorită şi am un copil”, a spus Didusenko, cîştigătoarea concursului din Ucraina în 2018 şi mama unui băiat de cinci ani.

Ea susţine că, potrivit unei legi britanice, „politica de participare la Miss World este discriminatorie din mai multe motive, printre care starea civilă, sarcina şi maternitatea”.

Conform regulilor concursului Miss World, participantele nu trebuie să fi fost căsătorite şi nu trebuie să aibă copii. Veronika Didusenko a rămas fără titlul de Miss Ucraina din aceleaşi motive.

„Eu nu vreau să mi se dea înapoi coroana. Aş vrea să văd Miss World şi alte concursuri internaţionale de frumuseţe, care par blocate în Evul Mediu, că ridică toate restricţiile pentru a deveni cu adevărat reprezentative pentru toate femeile”, a scris ea pe Instagram duminică.

Finala concursului Miss World urmează să aibă loc pe 14 decembrie la Londra.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load