X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

O fostă agentă CIA a mărturisit care este cea mai mare amenințare și de unde vine

17 oct. 2019,, 00:01   Externe
3708 0

Insider a obținut în avans o copie a "Life Undercover: Coming of Age in the CIA", o noua carte a fostului ofițer în serviciile de informații, Amaryllis Fox.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor americani, autoarea a dezvăluit care este amenințarea care o ține trează noaptea.

În noua sa carte, Fox detaliază diverse interacțiuni pe care le-a avut în timp ce lucra pentru CIA, mărturisind că una dintre lecțiile pe care le-a învățat a fost cum să asigure pacea printr-o conexiune umană reală, chiar și atunci când se afla în fața extremismului, scrie Business Insider.

„Există multe amenințări existențiale”, a declarat pentru Insider, Amaryllis Fox, un fost ofițer în serviciile de informații care a lucrat pentru a împiedica teroriștii să pună mîna pe arme de distrugere în masă.

„Dar, provocarea de securitate care mă ține acum trează noaptea este diviziunea cu care ne confruntăm în plan intern și în planul aliaților noștri”, a mai spus Fox.


În ultimii ani, SUA a devenit mult mai împărțită din punct de vedere politic în ceea ce privește o mare varietate de probleme, iar alianțele SUA au fost slăbite pe măsură ce administrația Trump subminează NATO.

Amaryllis Fox spune că puterile adversare precum Rusia exploatează aceste slăbiciuni, avînd potențialul de a distruge SUA.

„Există foarte multe potențiale amenințări militare și teroriste, dar de fiecare dată cînd ne confruntăm cu una dintre acestea, avem cea mai capabilă infrastructură militară și de informații din lume pentru a le răspunde. Dar, cînd te uiți la diviziunea care ne slăbește casa, nu sunt sigură că avem resursele de securitate națională pentru a răspunde la asta”, a mai declarat fostul agent CIA pentru Insider.

Cît era studentă la Georgetown, Amaryllis a făcut un algoritm pentru prevenirea activității teroriste care a atras atenția CIA. Ea a fost recurtată și a servit în 16 țări din Africa, Asia și Orientul Mijlociu, înainte de a părăsi serviciul guvernamental în 2010. În anul 2018, Fox s-a căsătorit cu Robert F. Kennedy III, nepotului fostului președinte american John F. Kennedy.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?