X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

O fetiță are nevoie de un tip de sînge extrem de rar. Sînt căutați donatori în toată lumea

8 dec. 2018,, 02:01   Război în Ucraina
3092 0

Banca de sînge Oneblood din Florida a obţinut un răspuns nemaipomenit la campania sa mondială pentru a obţine sînge de la descendenţi pakistanezi, iranieni sau hinduşi, lipsit de antigenul Indian Bl pentru a o ajuta pe Zainab Mughal, o fetiţă de 2 ani din sudul Floridei, care suferă de cancer, relatează Agerpres.

Potrivit Oneblood, sîngele trebuie să fie de tipul ''A'' sau ''O'', iar donatorii să fie descendenţi „100%” din tată sau mamă de aceste naţionalităţi (pakistanezi, iranieni sau hinduşi), preferabil stabiliţi în SUA al căror sînge să nu aibă respectivul antigen menţionat.

După postarea anunţului pe reţelele de socializare şi în mediile locale, organizaţia a primit peste 8.000 de apeluri trimise de la persoane din ţară şi din afara ţării, potrivit vicepreşedintei organizaţiei, Susan Forbes. Antigenul este o substanţă străină organismului, care poate suferi modificări, declanşînd o reacţie imunitară provocînd formarea de anticorpi. Prezenţa acesteia induce o reacţie de respingere, stimulează producerea de imunoglobuline sau anticorpi, pentru a lupta împotriva alergenilor. Potrivit Friedei Bright, de la OneBlood, fetiţa are nevoie de transfuzii de sînge pentru a supravieţui tratamentului de chimioterapie necesar, pentru a putea înlătura neuroblastomul - un cancer, care atacă celulele nervoase. Sîngele lui Zainab este lipsit de antigenul Indian B, de aceea organismul său va respinge transfuziile cu sînge care conţin acest antigen. „Am căutat în întreaga lume persoane, care pot dona sînge pentru această fetiţă”, a declarat Bright.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий