Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

O femelă de urs panda a adus pe lume gemeni la o grădină zoologică din Franţa

2 aug. 2021,, 21:30   Război în Ucraina
3317 0

Huan Huan, femela de urs panda împrumutată de către China ZooParc de Beauval, în centrul Franţei, a fătat doi gemeni sănătoşi în noaptea de duminică spre luni, a constatat un jurnalist AFP.

Cei doi pui, veniţi pe lume la puţin după ora 1:00 dimineaţa, îmbogăţesc astfel familia de panda a grădinii zoologice, deja puternică, după naşterea fratelui lor mare, Yuan Meng, pe 4 august 2017.

"Cei doi pui sînt rozalii. Ambii sînt perfect sănătoşi. Arată destul de mari. sînt magnifici", a declarat preşedintele ZooParc de Beauval, Rodolphe Delord.

O îngrijitoare de la Baza de cercetare şi conservare dedicată acestor plantigrade de la Chengdu, venită special pentru a asista la naştere, a reuşit să pună mîna pe unul dintre pui şi l-a plasat într-un incubator. Acest prim pui cîntărea 149 de grame la naştere.

Al doilea pui va fi, de asemenea, examinat îndeaproape imediat ce una dintre cele două îngrijitoare din China va reuşi să se apropie de el.

La sfîrşitul lunii martie, cei doi panda gigant, Huan Huan şi Yuan Zi, una dintre principalele atracţii ale grădinii zoologice, încercaseră să se împerecheze. O inseminare artificială a fost, de asemenea, efectuată ca măsură de precauţie, în condiţiile în care femela de panda este fertilă doar 24 - 48 de ore pe an.

Folosind această tehnică, Huan Huan a fătat deja primul ei pui. Acum în vîrstă de 4 ani, primul panda născut în Franţa cîntăreşte peste o sută de kilograme. Geamănul său nu a supravieţuit.

Cei doi pui nu vor primi nume definitive decît în circa 100 de zile. Ele vor fi alese de prima doamnă a Chinei, a precizat grădina zoologică.0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?