COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O femeie și-a revenit după 27 de ani petrecuţi în comă

O femeie și-a revenit după 27 de ani petrecuţi în comă

O femeie din Emiratele Arabe Unite care a suferit un accident grav, în 1991, a reuşit să îţi revină din coma în care a intrat ca urmare a rănilor.

Munira Abdulla, care la momentul producerii accidentului avea 32 de ani, a suferit traume cerebrale profunde în urma coliziunii dintre maşina în care călătoarea şi un autobuz.

Munira Abdulla era împreună cu cumnatul şi fiul ei, Omar Webair, care la momentul accidentului avea 4 ani, atunci cînd maşina în care se aflau a fost lovită de un autobuz, relatează BBC.


Deşi mama a suferit traume profunde, copilul a scăpat nevătămat, asta datorită faptului că ea şi-a folosit corpul pentru a-şi proteja copilul. Mama mea stătea pe bancheta din spate împreună cu mine.

„Cînd a văzut autobuzul venind spre noi, ea m-a luat în braţe pentru a mă proteja de impact”, a declarat Omar, ful victimei.

După producere accidentului, Munira Abdulla a primit îngrijiri medicale, fiind transportată la spitalul local din Al Ain. Ulterior, ea a fost transfertă la un spital din Londra, unde medicii au stabilit că se afla într-o stare vegetativă: incapabilă să răspundă la stimuluii exteriori, dar capabilă să simtă durerea.

După Londra, ea a fost transferată la Al Ain, unde a fost internată pentru mai mulţi ani. În tot acest timp, ea a fost hrănită cu ajutorul unui tub şi a fost supusă fizioterapiei pentru a se asigura că muşchii ei nu se vor atrofia din cauza lipsei de mişcare.

În 2017, familia pacientei a beneficiat de un ajutor financiar a fundaţiei prinţului-moştenitor al Emiratelor Unite pentru a fi transferată la un spital din Germania. Munrira Abdulla a fost supusă unor proceduri care au presupus corectarea muşchilor ei atrofiaţi din braţe şi picioare.

După un an petrecut în spitalul german, ea şi-a revenit în mod miraculos, factorul extern determinat fiind, după cum a declarat Omar Webair, fiul Munirei, faptul că ea a simţit cînd el a fost implicat într-o altercaţie cu personalul medical chiar în camera în care ea era internată.

În prezent, femeia s-a întors în Emiratele Arabe Unite şi este supusă fizioterapiei şi recuperării, asta pentru a îmbunătăţi postura şi a preveni o posibilă contracţie a fibrelor musculare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load