O femeie s-a trezit din comă după 27 de ani

O femeie s-a trezit din comă după 27 de ani

O femeie din Emiratele Arabe Unite a stat 27 de ani în comă, pînă ce s-a trezit în mod miraculos. Ea fusese victima unui accident de circulație, în 1991.


Munira Abdulla avea 32 de ani atunci cînd mașina în care se afla a fost lovită de un autobuz și a suferit traume la creier.


Tocmai îl luase pe fiul ei de la școală. Chiar înainte de accident, l-a luat în brațe pe băiatul care atunci avea patru ani, și acesta a scăpat nevătămat. Mașina era condusă de cumnatul ei, femeia a fost grav rănită, însă anul trecut și-a recăpătat cunoștința într-un spital din Germania, arată bbc.com. În toți acești ani, fiul ei, Omar, a încercat diferite metode de tratament pentru mama lui, a povestit el într-un interviu pentru ziarul local The Național.


„Nu am renunțat niciodată la ea pentru că am simțit mereu că într-o zi se va trezi” a declarat luni, Omar. „Am povestit asta pentru a le spune oamenilor să nu își piardă speranța pentru cei pe care îi iubesc. Să nu îi considere morți atît timp cît se află în această stare” a mai spus el, potrivit sursei citate. „Mama mea stătea cu mine pe bancheta din spate. Cînd a realizat că ne vom lovi de autobuz, m-a îmbrățișat ca să mă protejeze” a mai spus Omar, care a suferit atunci doar cîteva zgîrieturi, grație gestului mamei sale. Au trecut însă cîteva ore pînă ce mama lui a ajuns la un spital, iar asta a dus, probabil, la cei 27 de ani de comă. Ulterior, de la spitalul local, femeia a fost transferată la Londra, unde a fost declarată în stare vegetativă, fără să răspundă la stimuli, dar capabilă să simtă durerea. Apoi a fost întoarsă în orașul Al Ain, în Emirate, la solicitarea companiei de asigurări.


„Am auzit că cineva mă strigă” Timp de mai mulți ani a rămas acolo în aceeași stare și a fost hrănită artificial, printr-un tub. Specialiștii au făcut cu ea ședințe de fizioterapie pentru nu i se atrofia mușchii. Prin grija unei instituții guvernamentale a a Prințului Coroanei, ea a fost transferată în Germania în 2017. Acolo a suferit o serie de operații pentru ajustarea oaselor și mușchilor și a primit o altă medicație. Un an mai tîrziu, fiul ei a avut o ceartă cu medicii chiar în salonul în care se afla mamei sale. Acela a fost momentul cînd aceasta s-a trezit din comă.


„A fost o neînțelegere în rezerva ei, și mi s-a părut că a fost cumva pusă în pericol. Aceasta cred că a fost cauza declanșatoare” a mai spus Omar. Acesta a chemat imediat doctorii să o examineze, pentru că mama lui scotea niște sunete ciudate, dar a fost asigurat că totul era normal. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load