Preşedintele stiri: 3022

O femeie a reîntors o carte la bibliotecă după 52 de ani de la împrumut

11 iun. 21:30   În lume
1593 0

Angajații unei biblioteci din Indiana au avut parte de o surpriză cînd au deschis un pachet din New Mexico: o carte a fost returnată după 52 de ani de cînd a fost împrumutată.

Reprezentanții bibliotecii au scris pe Facebook că volumul “Little Men”, scris de Louisa May Alcott, a venit însoțit de o scrisoare a unei femei care a împrumutat cartea cînd avea 11 ani.

Femeia a explicat că a păstrat cartea după ce s-a îndrăgostit de poveste și a precizat că, în ciuda numeroaselor mutări dintr-o locuință în alta, mereu a luat volumul cu ea.

Melanie Faithful, care acum locuiște în Santa Fe, a povestit că aranja cărțile cînd a găsit-o pe aceasta și s-a decis că este timpul să o returneze, conform UPI.com.

Odată cu scrisoarea, femeia a trimis și o donație pentru bibliotecă, precizînd că este conștientă de faptul că suma nu ar acoperi amenda pe care ar fi trebuit să o plătească, mai ales dacă s-ar fi adăugat și dobîndă. Dar ea speră că în acest fel reprezentanții bibliotecii nu vor fi foarte supărați pe ea.


Lisa Fipps, directorul bibliotecii, a declarat că respectivul volum nu figura ca fiind lipsă, dar că oricum nu se percepe taxă de întîrziere la returnare pentru cărțile din secțiunile pentru copii și adolescenți.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X