X 
Cazul Șor stiri: 599

O farmacie din China, amendată după ce a scumpit măștile de protecție

29 ian. 2020,, 22:30   Război în Ucraina
2606 0

O farmacie din Beijing a fost amendată cu aproape o jumătate de milion de dolari după ce a crescut prețul măștilor sanitare, în contextul în care China se confruntă cu un coronavirus ucigaș. Farmacia a crescut prețul măștilor sanitare 3M pînă la 850 de yuani (122 de dolari), de șase ori față de prețul online, de doar 143 (20 de dolari), scrie digi24.ro.

Începînd de joi, autoritatea de reglementare comercială de la Beijing a investigat 31 de cazuri de sporire nejustificată a prețurilor.

La Shanghai, autoritatea municipală de reglementare comercială a dispus închiderea unei farmacii care vindea măști sanitate de calitate proastă, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Mediafax.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspîndirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămînii că va amîna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.


De asemenea, autoritățile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanța de Anul Nou Lunar, care inițial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?