Criza energetică stiri: 473
Biden - Putin stiri: 106

O dronă americană a cercetat situația în zona închisă de lîngă Crimeea

21 apr. 2021,, 12:10   În lume
1712 0

Aparatul de zbor fără pilot RQ-4B-40 Global Hawk al Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat un zbor de recunoaștere în spațiul aerian din Crimeea, care a fost declarat temporar periculos pentru zboruri și închis. Acest lucru a fost relatat de Interfax.

Potrivit rapoartelor, drona americană a decolat de la o bază aeriană de pe Insula italiană Sicilia, a efectuat un zbor lîngă granița maritimă a Crimeei la o altitudine de 15 mii de metri, precum și a zburat de-a lungul țărmurilor din ținutul Krasnodar.

Pe 20 aprilie, Rusia a impus restricții asupra zborurilor în această zonă timp de patru zile. Spațiul aerian din partea de sud a Crimeii, de la Sevastopol la Feodosia, apele teritoriale de pe coasta de sud a peninsulei și o parte din apele internaționale ale Mării Negre au fost declarate temporar periculoase pentru zboruri.

Anterior, s-a raportat că, în februarie, o dronă americană similară a efectuat un zbor complex în spațiul aerian al Ucrainei, unde a zburat în proximitatea liniei de demarcație din Donbass. În total în această lună drona a zburat spre Donbass de cinci ori. O oră de zbor a dronei costă 31 de mii de dolari.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X