COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

O creatură veninoasă, denumită „Teroarea plutitoare”, a invadat plajele din Marea Britanie

8 oct. 00:30   În lume
1426 0

O singură înțepătură a galerei portugheze poate ucide un om, chiar dacă această creatură este deja moartă, iar prezența ei pe plajele din Anglia i-a alarmat pe localnici.

O creatură mortală, confundată adesea cu o meduză, a apărut pe plajele din Marea Britanie, provocînd avertismente din partea experților. Este vorba despre galera portugheză, pe care experții au denumit-o „teroarea plutitoare”, potrivit The Mirror.

Deși incidentele sînt extrem de rare, o înțepătură veninoasă a galerei portugheză poate ucide un om, chiar dacă creatura este deja moartă, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Vremea furtunoasă a alungat această creatură din habitatul ei oceanic, iar acum și-a făcut apariția în apele mai puțin adînci de pe coasta britanică în căutare de hrană.

Galerele portugheze au fost găsite recent eșuate pe plaja Sennen și în apropiere de Portheras Cove din Cornwall, au declarat localnicii.


Wildlife Trust a precizat că aceste creaturi sînt rar întîlnite în Marea Britanie, deși pot apărea între septembrie și decembrie, în urma unor vînturi puternice din vest.

Corpul lor purpuriu poate crește pînă la 4,5 metri, dar tentaculele lor asemănătoare unor panglici pot ajunge pînă la 4,5 metri și sînt practic invizibile.

Un purtător de cuvînt al Wildlife Trusts a declarat: „În primul rînd, galera portugheză nu este o meduză. Este un hidrozoar colonial, alcătuit din mici animale individuale numite zooizi - fiecare cu o funcție specifică, de exemplu, hrănirea sau reproducerea. Nu pot trăi separat și funcționa împreună ca o singură vietate, de exemplu”.

Galera portugheză trăiește la suprafața oceanului

Galera portugheză trăiește la suprafața oceanului, în larg, și este ținută la suprafață de o vezică umplută cu gaz. Aceasta are în partea superioară o structură asemănătoare unei creste care acționează ca o pînză, susțin cei de la Wildlife Trusts.

„Ele nu pot înota și sînt la mila vînturilor - motiv pentru care ajung adesea pe țărm după furtuni mari.

De aceste tentacule trebuie să se ferească oamenii. Ele pot înțepa mult timp după ce galera portugheză a muri”, susțin experții.

Oamenii au fost îndemnați să nu atingă creaturile și să își țină animalele de companie departe de cele găsite pe plaje.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X