Criza energetică stiri: 1571
Cutremure stiri: 275

O copie a ''Giocondei'' din secolul al XVII-lea, vîndută la licitaţie

12 noi. 2021,, 00:00   Război în Ucraina
2484 0

O copie a "Giocondei", considerată una dintre cele mai bune din lume şi atribuită unui reprezentant al şcolii franceze de pictură de la începutul secolului al XVII-lea, a fost vîndută la licitaţie, marţi, la Paris, pentru suma de 273.000 de euro, potrivit unui anunţ al casei de licitaţii Artcurial, relatează EFE.

Cumpărătorul este "un colecţionar european", a dezvăluit miercuri un purtător de cuvînt al casei Artcurial, care nu a dorit să ofere şi alte detalii privind identitatea acestuia.

Purtătorul de cuvînt a ţinut să precizeze că preţul de vînzare este superior estimării iniţiale, care a fost stabilită la o sumă cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de euro.

Înainte de punerea sa în vînzare, tabloul a fost expus în luna octombrie la Viena şi Bruxelles, iar săptămîna trecută la Paris.

Datorită caracteristicilor sale stilistice şi folosirii unei planşe din stejar ca suport, experţii casei Artcurial sînt de părere că această copie a celebrului tablou "Mona Lisa" a fost realizată în jurul anului 1600.

Mai mult chiar, se crede că acest tablou a fost pictat în acelaşi spaţiu în care se afla pe atunci adevărata "Giocondă" pictată de Leonardo da Vinci.

Tabloul celebrului pictor italian, realizat în perioada 1503-1506, a fost cumpărat de regele Francisc I al Franţei.

Originalul, care este marea vedetă a Muzeului Luvru din Paris, a fost expus la Palatul Fontainebleau, unde au lucrat pictori francezi din "A Doua Şcoală de la Fontainebleau".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав