COVID-19 în MOLDOVA

O cățelușă a călătorit peste 16.000 de km, pentru a ajunge la familia sa

O cățelușă a călătorit peste 16.000 de km, pentru a ajunge la familia sa

O cățelușă adoptată din Sicilia de o familie de australieni aflată într-o călătorie cu iahtul în jurul lumii a fost lăsat în urmă, în Statele Unite, în momentul în care noii săi stăpîni au fost nevoiți să se întoarcă urgent acasă din cauza pandemiei COVID. A urmat o adevărată aventură: micul cîine din rasa Dachshund a schimbat mai multe gazde temporare și a călătorit peste 16.000 de kilometri, pentru a ajunge după cinci luni alături de familia sa.

Cei patru membri ai familiei Eilbeck – Zoe, Guy și cei doi fii, Cam și Max – au avut la dispoziție mai puțin de 48 de ore pentru a părăsi SUA, înainte ca granițele să se închidă, fiind nevoiți să o lase în urmă pe micuța Pip din cauza restricțiilor stricte privind importul animalelor de companie în Australia, scrie universul.net cu referire la CNN.


Pe 27 martie, Zoe Eilbeck a închiriat o mașină și a condus opt ore din Carolina de Sud pînă în Carolina de Nord, unde a lăsat cîinele în grija unei prietene, înainte ca familia să se întoarcă Sydney. Din păcate, femeia avea deja doi cîini la fermă și nu a putut să o primească și pe Pip, însă ajutorul a venit din partea unei iubitoare de animale din orașul Hillsborough. În tot acest timp, adevărații stăpîni ai cățelușei se luptau cu birocrația australiană privind transportul animalelor de companie din SUA în Australia.

Din cauza interdicțiilor de călătorie, Zoe nu s-a mai putut întoarce în SUA după Pip, care a fost nevoită să călătorească singură pînă în Australia.

Cu ajutorul unei asociații pentru protecția animalelor, Pip a ajuns cu avionul în Los Angeles, apoi în Auckland, în Noua Zeelandă. În tot acest timp, toți cei care au participat la aventura cățelușei au urmărit cu emoție zborul în care se afla Pip.

Cățelușa a ajuns în Auckland pe 23 iulie și a intrat în carantină înainte de a fi îmbarcată pe o cursă aeriană către Melbourne, unde a petrecut încă 10 zile în carantină, așa cum este obligatoriu pentru fiecare animal de companie care vine în Australia din străinătate. Pip urma să zboare la Sydney pe 3 august, dar statul Victoria și-a închis granițele din cauza creșterii alarmante a cazurilor COVID.

Fratele lui Zoe, Rob, care locuiește în Melbourne, a fost de acord să aibă grijă de Pip pentru cîteva zile. Povestea aventurii lui Pip a devenit atît de populară în Australia, încît compania Virgin Australia a decis să intervină și să ajute cățelușa să ajungă înapoi la stăpînii săi. Pip a ajuns în cele din urmă în Sydney, pe 11 august, la cinci luni după ce a fost despărțită de familia Eilbeck.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load