Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

O britanică a trăit 28 de ani cu o lentilă în ochi

15 aug. 2018,, 21:30   Război în Ucraina
2336

În Marea Britanie din ochiul pacientei a fost îndepărtată o lentilă de contact care a stat în el 28 de ani. Acest lucru a fost comunicat de către publicația Alert.

Aproape o jumătate de an locuitoarea orașului scoțian Dundee în vîrstă de 42 de ani o supăra un ochi. Cînd ea a ajuns la doctor, i s-a făcut o investigație RMN, în urma căreia în pleoapa superioară a fost depistat un chist cu un diametru de aproximativ șase milimetri. Femeia a fost internată și pregătită pentru operația de eliminare a tumorii.

„Am descoperit un chist în țesuturile moi ale arcadei superioare a conjunctivei. Pe pleoapă nu au fost găsite urme de traume anterioare. În timpul extracției chistul s-a spart și din el a scăzut o lentilă de contact”, a comunicat oftalmologul Helen Murgatroyd, unul din cei trei medici, care se ocupă de cazul scoțienei.

După operație femeia a declarat ca nu a purtat lentile de contact de mai multe decenii si nu are nici o idee cum ea a apărut în pleoapa ei. Ca urmare, mama pacientei și-a reamintit că, atunci cînd ea a fost de 14, în ochiul ei a nimerit un fluturaș în timp ce juca badminton. Atunci lentila așa și nu a fost găsită și s-a decis că aceasta a căzut și s-a pierdut. De atunci, scoțiana nu a purtat lentile de contact.

Margatroyd a adăugat că acest lucru se întîmplă foarte rar. În plus, mulți ani lentila nu i-a făcut pacientei probleme. Cu toate acestea, ea ia îndemnat pe colegii săi să examineze mai atent ochii după traume.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав