COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

O bătrînica de 76 de ani patinează zilnic pe lacul Baikal (VIDEO)

21 feb. 2018,, 12:45   În lume
4332 0

Liubovi Morekhodova este o bătrînică din Rusia, în vîrstă de 76 de ani, cu o poveste de viață impresionantă. Aceasta trăiește într-un loc unde iarna nu e nimeni, doar ea și animalele sale, lîngă Baikal, cel mai vechi lac din lume, apărut în urmă cu aproape 30 de milioane de ani.

Femeia a lucrat toată viața ei la o fabrică din Irkutsk, cel mai mare oraș siberian, iar în 2011 s-a întors la casa ei de pe malul lacului, locul unde a copilărit. Trăiește singură în cea mai mare parte din timp, însă uneori primește vizite de la fiul ei. Iarna este cea mai singuratică, însă își ocupă timpul avînd grijă de animale și patinînd pe suprafața înghețată a apei.

Patinele ei au fost fabricate în 1943, nu au gheată și se leagă de gleznă cu sfori, dar ea este foarte mîndră de ele. Se încalță cu ele ori de cîte ori vacile ei pleacă din curte pe lac. Liubovi spune că ar fi putut părăsi acest loc după moartea soțului ei, dar nu a vrut, deoarece părinții săi au trudit aici și n-ar fi putut niciodată să părăsească acest paradis. Ea este îndrăgostită de frumusețile din jur și chiar dacă e foarte singură, bătrînica spune că e fericită și a uimit o lume întreagă cu povestea ei de viață.

Baikal are o adîncime maximă de 1.642 de metri și deține o cincime din apa dulce la nivel mondial și o biodiversitatea naturală impresionantă – peste 3.600 de specii de viețuitoare și plante, informează digi24.ro. Triburile de buriați l-au numit Lacul Lumilor.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽