Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 582
Preşedintele stiri: 3737

O altă corabie a plecat din Ucraina prin coridorul temporar

18 sep. 20:15   Război în Ucraina
1555 0

Vrachierul Puma sub pavilionul Insulelor Cayman a părăsit portul maritim Odessa și se îndreaptă acum spre Bosfor prin coridorul temporar stabilit.

Despre acest lucru a anunțat luni, 18 septembrie, Ministerul Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina.

Se indică faptul că pe navă au fost încărcate 16 mii tone de metal și 14 mii tone de rapiță.

Acest vrachier a intrat în portul maritim Odessa pe 19 februarie 2022 și nu a putut pleca din port din cauza izbucnirii acțiunilor militare și a închiderii zonelor Mării Negre.

Ministerul a reamintit că coridorul creat la ordinul Marinei este folosit în principal pentru evacuarea navelor care se aflau în porturile ucrainene Cernomorsk, Odessa și Iujnîi în momentul invaziei pe scară largă.

"Ținînd cont de blocarea Inițiativei pentru cereale și de cererea tot mai mare în lume pentru produsele ucrainene, Ucraina examinează posibilitatea utilizării acesteia pentru navele civile care transportă mărfuri non-militare, în special cereale în principal către țările din Africa și Asia", se spune în mesaj.

Ministerul a reamintit că, din 15 august, patru nave au folosit coridorul temporar.

Anterior a devenit cunoscut faptul că primele corăbii sunt gata să transporte cereale. Vrachierele Resilient Africa și Aroyat și-au confirmat disponibilitatea de a utiliza ruta către intrarea în portul Chernomorsk pentru a se încărca cu aproape 20 de mii de tone de grîu.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?