COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Numele lui Navalnîi, asociat cu o „nouă rundă” a sancțiunilor UE

Numele lui Navalnîi, asociat cu o „nouă rundă” a sancțiunilor UE

Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă și de securitate, Josep Borrell, consideră că regimul global de sancțiuni pentru încălcarea drepturilor omului și a dreptului umanitar care se formează în UE ar putea fi numit după Alexei Navalnîi, transmite Radio Sputnik.

„În ceea ce privește posibilitatea ca Rusia să fie sancționată prin analogie cu lista Magnițki: de când am preluat mandatul, am lansat (crearea) un regim general de sancțiuni împotriva încălcărilor drepturilor omului, dreptului umanitar, care a fost discutat și în cadrul ultimei reuniuni a miniștrilor de externe ai UE. Discuția continuă, textele relevante sînt scrise. Ce s-a întâmplat cu Navalnîi ar trebui să determine statele membre să pună capăt acestor discuții, să ia măsuri și să accepte acest regim de sancțiuni vizînd drepturile omului, care, la fel ca lista Magnițki din SUA, ar putea purta numele de Navalnîi”, a subliniat în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European Borrell, citat de RIA Novosti.

Se specifică că în cadrul evenimentului se discută situația actuală din Belarus, incidentul cu bloggerul din Federația Rusă, precum și relațiile UE cu Turcia și Rusia.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load