TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Numărul morților de coronavirus, calculat de 2 ori în unele cazuri

O eroare statistică a arătat că numărul de decese provocate de Coronavirus este mai mare, 108 de persoane fiind numărate de două ori.

S-a confirmat că numărul mare de ieri a deceselor (242) și a cazurilor înregistrate s-a datorat schimbării metodologiei de confirmare a cazurilor.

Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat vineri 121 de noi decese în ţară în ultimele 24 de ore, însă a retras din bilanţul la nivel naţional 108 decese recenzate anterior în provincia Hubei, epicentrul epidemiei. În urma acestora, bilanţul epidemiei la nivel naţional a fost redus la 1.380 de morţi.


Autoritățile americane s-au arătat foarte dezămăgite de abordarea oficialilor chinezi față de epidemia de „Covid-19”.

Un înalt oficial de la Casa Albă a cerut Beijingului să fie mai transparent în ceea ce privește focarul de coronavirus, deoarece autoritățile chineze au extins măsurile „de război” pentru a limita răspândirea virusului relatează The Guardian.

Epidemia de Covid-19 menţine întreaga lume în alertă, cu peste 500 de cazuri confirmate de contaminare în 20 de ţări. În afara Chinei continentale există trei decese provocate de noul virus - unul în Japonia, unul în Filipine și unul în Hong Kong.

Principala sursă de infecţie din afara Chinei rămâne pachebotul de lux Diamond Princess pe care se află și doi moldoveni. Vasul se află încă în carantină în Japonia, lângă Yokohama (est). 218 cazuri de infectare au fost confirmate pe vas, inclusiv 44 de cazuri noi anunţate joi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load