Numărul cazurilor de COVID-19 a trecut de 4,5 milioane. La cît se ridică numărul deceselor

Numărul cazurilor de COVID-19 la nivel global au depăşit duminică pragul de 4,5 milioane, în timp ce numărul morţilor a ajuns la 307.395, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează EFE.

Datele OMS arată că curba noilor cazuri se menţine ascendentă cu 80.000 de infecţii zilnice, în timp ce numărul deceselor în ultimele cinci zile se situează la aproximativ 5.000, remarcîndu-se o oarecare stabilizare a ambilor indicatori, notează Agerpres.

Continentul american este cel mai afectat, cu 1,96 milioane de cazuri, urmat de Europa (1,87 milioane) şi Orientul Mijlociu, care cu 326.000 de contagieri este una din zonele în care pandemia a părut să avanseze cel mai repede. SUA, Rusia, Marea Britanie şi Spania se menţin ca ţări cu cel mai mare număr de cazuri, în timp ce Brazilia este pe cale să depăşească Italia pe poziţia a cincea, iar Peru, cu peste 84.000 de cazuri, intră pe lista celor 12 ţări cele mai afectate de coronavirus.

Pacienţii recuperaţi în întreaga lume au ajuns la 1,83 de milioane, în timp ce numărul bolnavilor în stare gravă sau critică este în scădere lentă şi se situează la 44.000, reprezentînd 2 la sută din totalul cazurilor active.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load