COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Noua Zeelandă relaxează restricţiile anti-COVID-19 în cel mai mare oraş din ţară

20 sep. 23:00   În lume
943 0

Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, preconizează ieşirea dintr-un lockdown strict după ce autorităţile au reuşit să aducă sub control un focar de coronavirus cu varianta Delta, informează DPA.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a anunţat luni că o parte dintre restricţii va fi ridicată în Auckland începînd de miercuri, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Un lockdown strict a fost instituit pe întreg teritoriul ţării la doar cîteva ore după ce, pe 18 august, a fost detectat un singur caz de infectare cu noul coronavirus. Au fost închise toate şcolile şi activităţile comerciale neesenţiale.

Măsura lockdownului a rămas în vigoare în Auckland de atunci, în timp ce în restul Noii Zeelande restricţiile au fost ridicare după două săptămîni.

Ardern a anunţat că de miercuri activităţile comerciale s-ar putea redeschide în Auckland, dar fără operaţiuni care presupun contact fizic. Şcolile se vor deschide doar pentru copiii angajaţilor din domenii prioritare.

''Delta are efecte îndelungate şi grele'', a spus Ardern.

''Limitaţi cît mai mult interacţiunile. Ştiu că e strict şi că e dificil, dar (solicitările) au fost instituite pentru un scop'', a mai spus premierul.

Ardern le-a cerut rezidenţilor oraşului Auckland cu vîrsta peste 65 de ani să ''rămînă acasă şi să fie prudenţi'' dacă nu au fost încă vaccinaţi.

Acesta le-a mulţumit celor 1,7 milioane de locuitori ai oraşului pentru ''tenacitatea'' cu care au respectat lockdownul.

Este primul lockdown naţional în Noua Zeelandă din martie 2020, cînd pe întreg teritoriul ţării au fost instituite cele mai stricte restricţii timp de şase săptămîni.

Noua Zeelandă, cu o populaţie de 5 milioane de locuitori, a raportat de la debutul pandemiei circa 4.000 de cazuri de COVID-19 şi 27 de decese.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X