COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Noua Zeelandă a înregistrat primul său caz comunitar de COVID-19 în aproape şase luni

18 aug. 00:00   În lume
1474 0

Noua Zeelandă a înregistrat marţi, pentru prima dată în aproape şase luni, primul său caz de contaminare cu COVID-19 de origine comunitară, determinînd autorităţile să ia măsuri pentru a preveni o posibilă răspîndire a epidemiei, relatează AFP, Reuters şi dpa.

Ministerul Sănătăţii a precizat că persoana a fost testată pozitiv în Auckland, cel mai mare oraş din ţară, iar sursa contaminării sale nu a fost încă stabilită.

Un consiliu de miniştri urmează să se reunească marţi pentru a decide măsurile care trebuie luate după descoperirea acestui prim caz de origine comunitară din 28 februarie.

"Un răspuns ferm şi rapid este cel mai bun mod de a opri orice posibilă răspîndire şi le cerem tuturor în Noua Zeelandă să rămînă calmi şi să dea dovadă de responsabilitate în timp ce adunăm mai multe informaţii cu privire la acest caz", a afirmat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Gestionarea eficientă a epidemiei de COVID-19 de către această ţară a fost salutată în străinătate. În Noua Zeelandă au fost înregistrate pînă acum doar 26 de decese asociate COVID-19 la o populaţie de cinci milioane de locuitori.

Campania de vaccinare se desfăşoară însă lent, doar circa 20% din populaţie fiind complet vaccinată pînă în prezent.

Cei două milioane de locuitori din Auckland s-au aflat în carantină perioade scurte de timp, ultimul lockdown fiind instituit în martie.

Săptămîna trecută, autorităţile au declarat că descoperirea de cazuri de contaminare cu varianta Delta de coronavirus ar conduce la instituirea imediată a unei carantine de scurtă durată.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X