COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Noua Zeelandă a înregistrat cel mai cald iunie din istoria măsurătorilor

6 iul. 2021,, 00:30   În lume
1624 0

Noua Zeelandă a trecut prin cea mai caldă lună iunie înregistrată de la începutul măsurătorilor meteorologice, conform statisticilor oficiale, în ciuda faptului că țara a fost lovită de un vortex polar în urmă cu o săptămînă, relatează The Guardian.

Datele Institutului Național pentru Cercetarea Apelor și Atmosferei arată că temperatura medie pentru luna iunie a fost cu 2 grade mai mare decît normalul, iar 24 de zone ale țării au înregistrat recorduri de temperatură.

Creșterea anormală a temperaturii vine în ciuda unui vortex polar care a lovit țara în urmă cu o săptămînă.

Conform statisticilor, iunie 2021 a fost cea mai caldă lună iunie de la începutul măsurătorilor meteorologice în Noua Zeelandă, în 1909. Căldura s-a manifestat în toată țara, însă regiunile cele mai calde au fost Motueka și Auckland. Cea mai înaltă temperatură a fost înregistrată în Hastings.

Creșterea de 2 grade reprezintă „o schimbare masivă” față de normal, spune climatologul Gregor Macara. În ultimii 100 de ani, temperatura a crescut cu un grad Celsius, iar dacă lunile iarnă calde persistă și în anii următori, sectorul agricol al țării și industria de schi ar putea avea de suferit.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X