X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Noua Caledonie: Aeroportul își reia activitatea și se reduce starea de asediu

17 iun. 15:30   Externe
2168 0

Autoritățile din Noua Caledonie, teritoriu francez din Pacific, au redus starea de asediu pe timp de noapte și au redeschis aeroportul internațional, care fusese închis timp de o lună din cauza tulburărilor civile.

Aeroportul internațional La Tontouta, care leagă capitala Nouméa din Noua Caledonie de Sydney (Australia), Tokyo (Japonia), Singapore și alte orașe din regiune, a fost redeschis luni.

De asemenea, starea de asediu pe timp de noapte a fost redusă cu două ore, începutul acestuia fiind mutat de la ora 18.00 la ora 20.00, din cauza "îmbunătățirii situației și pentru a facilita o revenire treptată la viața normală", au precizat autoritățile într-un comunicat.

Săptămîna trecută, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat suspendarea reformei electorale în teritoriul de peste mări al țării, Noua Caledonie, care a provocat tulburări civile în arhipelag în luna mai, relatează Noi.md citînd eurointegration.md.

Tulburările din Noua Caledonie au început din cauza reformei electorale, în care forțele locale pro-independență văd o amenințare de slăbire a poziției populației indigene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав