COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3017

Notre-Dame din Paris anunță strîngeri de fonduri pentru amenajări interioare

15 iun. 20:30   În lume
1380 0

Un apel la strîngerea fondurilor necesare finanţării amenajărilor interioare ale catedralei Notre-Dame din capitala Franţei, care nu sînt acoperite de subscripţia publică dedicată restaurării acesteia, a fost lansat de dieceza Parisului, a anunţat luni instituţia, relatează AFP.

Episcopul Michel Aupetit, arhiepiscopul Parisului, a explicat că doreşte ''aducerea catedralei în secolul XXI, asigurînd în acelaşi timp păstrarea identităţii acesteia, în spiritul tradiţiei creştine''.

Colecta, denumită ''Fonds Cathédrale'' şi efectuată sub egida Fundaţiei Notre-Dame, va fi dedicată acestui obiectiv - un vast program de amenajări interioare care ''necesită o nouă strîngere de fonduri, estimată la cel puţin 5 pînă la 6 milioane de euro''.

Mulţi dintre artiştii selectaţi îşi vor dona creaţiile. Sponsori sînt căutaţi prin intermediul Fundaţiei Notre-Dame şi a fundaţiei americane ''Friends of Notre Dame de Paris'', care va susţine această campanie, notează AFP.

Legea din iulie 2019 privind restaurarea clădirii reglementează strict subscripţia publică la nivel naţional, care se referă la conservarea şi restaurarea clădirii, proprietate a statului.

Fundaţia Notre-Dame, aleasă după incendiul din aprilie 2019 drept una dintre cele patru fundaţii autorizate să primească fonduri în cadrul subscripţiei publice, a strîns 85,8 milioane de euro din donaţii.

În total, au fost colectate peste 800 de milioane de euro sub formă de donaţii pentru lucrările la monumentul grav avariat în incendiul de la 15 aprilie 2019.

Programul de amenajări interioare este în întregime responsabilitatea Bisericii. Lucrările vor viza în special oferirea unui nou traseu pentru vizitare celor şase milioane de credincioşi, pelerini şi turişti anuali. Proiectul include, printre altele, obiecte de mobilier, sisteme de iluminat şi de sunet.

După o fază de cîteva luni dedicată consolidării clădirii, lucrările propriu-zise de restaurare urmează să înceapă la sfîrşitul anului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X