COVID-19 în MOLDOVA

"North Stream-2" va fi finalizat cu ajutorul unor noi nave

"North Stream-2" va fi finalizat cu ajutorul unor noi nave

Agenția energetică Daneză (DEA) a permis Nord Stream 2 AG să finalizeze "Nord Stream - 2" în apele sale folosind nave de instalare conducte cu poziționare ancorată, a spus Autoritatea de reglementare.

Acum, noile nave pot fi folosite atît separat, cît și în combinație cu corăbii echipate cu un sistem de poziționare dinamică.

După cum scrie ria.ru, totodată, se menționează că construcția nu poate fi reluată pînă la 3 august, cînd va expira termenul de contestare a autorizației reînnoite a Danemarcei.


Nord Stream 2 AG a declarat că va implementa proiectul ținînd cont de poziția Danemarcei și de evaluarea impactului asupra mediului. Operatorul a menționat că continuă să ia în considerare diferite opțiuni și a promis să raporteze planurile de construcție "la momentul potrivit".

Anterior, Danemarca a interzis utilizarea navelor cu poziționare ancorată, deoarece acestea ar putea afecta munițiile neexplodate de la fundul Mării Baltice.

"Nord Stream-2" implică construirea a două fire de conducte de gaz de pe litoralul Rusiei prin Marea Baltică pînă în Germania. Împotriva proiectului se pronunță în mod activ SUA, care promovează în UE gazul său natural lichefiat, precum și Ucraina și o serie de țări europene.

Lucrările de instalare a conductei au fost suspendate după ce Statele Unite au adoptat bugetul de apărare la sfîrșitul anului trecut. Acesta a inclus sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția "North Stream-2". Astfel, compania elvețiană Allseas, angajată în instalarea conductei de gaz, a oprit lucrările.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load