Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Nordul Chinei este acoperit de un val de căldură, iar sudul se luptă cu inundații

16 iun. 14:40   Externe
2940 0

Centrul meteorologic naţional din China a emis duminică o alertă pentru temperaturi ridicate pentru mai multe regiuni, în timp ce multe provincii din sud au emis avertismente vizînd inundaţii puternice din cauza ploilor abundente, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Intensitatea valului de caniculă este aşteptată să se diminueze în nordul Chinei şi în regiunile dintre Fluviul Galben şi rîul Huaihe, potrivit prognozelor, a precizat centrul meteorologic din China, transmite Digi24.

High Temperature Yellow Alert in China, Fuyang - 14 Jun 2024

Mai mult, centrul a prognozat duminică temperaturi maxime de 37-39 grade Celsius în zone din Xinjiang, Mongolia Interioară şi Henan. Ploile torenţiale s-au dezlănţuit asupra provinciei sud-estice Fujian timp de şapte zile şi sînt aşteptate să continue, iar apele unor rîuri depăşesc nivelul de atenţie. Autorităţile au dat drumul la apa din mai multe rezervoare, potrivit televiziunii de stat chineze CCTV.

Autorităţile din regiunea Guangxi au anunţat că nivelurile unor rîuri locale au „crescut extrem de mult”, iar un elev a murit în inundaţiile din oraşul Guilin din sud, potrivit CCTV.

HEZHOU, CHINA - JUNE 15: A citizen transfers a car half-submerged in a waterlogged road after a heavy rainfall on June 1

0
0
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?