COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Nord Stream-2", pe punctul de depăşire a termenelor

„Nord Stream-2", pe punctul de depăşire a termenelor

O întîrziere în obținerea autorizaţiei din partea Danemarcei pentru „Nord Stream 2” ar putea cauza tărăgănarea lansării proiectului. Informația vine din partea agenţiei TASS, care face referinţă la directorul financiar al operatorului de conducte al „Nord Stream 2” AG, Paul Corcoran.

Potrivit acestuia, în cazul în care autorizația nu este primită la timp, termenul punerii în exploatare a conductei poate fi amînat pînă în 2020.

La rîndul său, președintele comitetului acționarilor Nord Stream 2 AG, fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schröder, și-a exprimat speranța la un dialog constructiv cu noul guvern danez.


„Vrem doar să obţinem aplicarea actualei norme de drept europene, care ar exclude orice întîrzieri", a subliniat Schröder.

Fostul cancelar a explicat că politica Danemarcei este puternic influenţată de presiunile de sancționare din partea Washingtonului, care urmărește "nu numai motive prietenoase".

În același timp, Matthias Warnig, administratorul companiei, a declarat că Nord Stream 2 AG va folosi toate resursele sale pentru a combate discriminarea faţă de proiect.

Nord Stream 2 urmează să treacă sub Marea Baltică și să lege Rusia și Germania. Lansarea sa este programată pentru sfîrșitul anului 2019, dar amînarea este posibilă din cauza poziției Danemarcei. Copenhaga a numit conducta de gaze o amenințare la adresa statalității și a declarat, de asemenea, despre pericolul creșterii dependenței Europei de gazul rusesc.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load