COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nord Coreenii, obligați să-și vîndă cîinii restaurantelor pentru carne

Nord Coreenii, obligați să-și vîndă cîinii restaurantelor pentru carne

În Coreea de Nord 60 la sută din cei 25,5 milioane de oameni duc lipsă de alimente de bază.

Nord Coreenii nu ar mai avea dreptul să ţină câini, ca animale de companie, ci ar fi obligaţi să îi ducă la zoo sau să îi vândă restaurantelor, pentru carne, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Cei care nu fac asta se trezesc cu animalele confiscate, conform Daily Mail. Ţara se confruntă cu o mare criză de alimente după ce a închis graniţa cu China pentru a se proteja de Covid 19, Beijingul fiind principala sursă de hrană pentru oamenii lui Kim Jong Un.


”Ei o văd ca pe o altă carne, nu văd nimic diferit, nimic nepotrivit, pentru ei este ca şi cum ar mînca miel sau cum mîncăm noi porc. Am înteles de la persoane care au consumat că are un gust obişnuit de carne. Multă lume crede că e un fel de pudel sau pechinez sau căţeluş de apartament…nu!

Câinii pentru consum, de carne, nu sunt ca un animal de companie, mă refer ca şi structură, ca şi aspect. Să nu îşi imagineze lumea că mănîncă pechinez sau Labrador”, spune Elena Groza, o româncă stabilită în Coreea de Sud.

Sud Coreenii nu au informaţii despre fraţii lor din Nord, aşa că multe dintre ştiri rămîn doar suspiciuni şi teme de discuţie… Iubitorilor de animale le este greu de crezut că Nord Coreeni îşi vor mânca propii câine sau că ei într-adevăr deţin animale de companie în condiţiile în care ţara este în foamete.

”Nu m-ar surprinde, totuşi, este dictatură, este regim comunist. Persoane care îi conduce nu este una dintre cele mai sănătoase din punctul meu de vedere. Nu am auzit la ştirile din Coreea încă nimic despre tema asta şi nu aş putea să îţi spun dacă chiar la nivelul acesta e sau cum este.Mă cam îndoiesc că ei ar avea animale de companie pentru că sunt foarte, foarte săraci. Eu ştiu care a fost situaţia care i-a făcut să consume.

Erau atât de săraci, chiar nu aveau ce mânca, ar fi mîncat orice. Asta s-a întîmplat în perioada răboiului de separare dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, acu 50 de ani, 60 de ani. Înainte să îi judece lumea trebuie să înţeleagă ... Coreea de Nord este o ţară cu probleme sociale grave. Nivelul sărăciei noi nu ni-l putem imagina. Nu au acces la sistem medical, la educaţie, nu au access la alimente”, a mai precizat Elena Groza.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load