AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 50
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Noile restricții anti-Covid au scos europenii în stradă

19 dec. 2021,, 16:00   Război în Ucraina
2097

Opozanții măsurilor anti-coronavirus au ieșit sâmbătă din nou în stradă în mai multe orașe din Germania, iar în multe locuri s-au format contra-proteste, scrie digi24.ro cu referire la dpa.

Noile restricții impuse de valul cinci și de viteza de propagare a variantei Omicron i-au înfuriat pe cei care sunt împotriva vaccinării și a restricțiilor anti-Covid.

Oamenii au ieșit în stradă de la Londra la Torino și de la Frankfurt la Barcelona. Cele mai multe au fost pașnice, cu excepția celor din Marea Britanie și Germania au fost violențe.

Câteva mii de persoane au protestat la Hamburg. „Nu vaccinării obligatorii!” se putea citi pe multe pancarte.

În prezent, în Germania se discută despre introducerea obligativității de vaccinare pentru anumite grupuri ale populației.


Organizatorii au cerut în mod repetat participanților să rămână pașnici și să poarte măști. De vineri, în Hamburg a intrat în vigoare un regulament ce impune purtarea măștilor la demonstrații.

Potrivit poliției, se aștepta o participare de aproximativ 8.000 de persoane la demonstrația sub sloganul „Se întoarce roata. Jos mâinile de pe copiii noștri”.

Autoritățile germane au început recent să introducă vaccinarea la copiii cu vârste mai mici.

Tinerii Socialiști, Tinerii Verzi și grupuri de stângă au organizat contra-demonstrații, la care, potrivit poliției, se aștepta o participare de aproape 1.000 de persoane.

Mii de germani care se opun vaccinării au ieșit deja în stradă în Hamburg în primele două week-end-uri din decembrie.

La Berlin, în ciuda interzicerii unei demonstrații planificate, câțiva zeci de manifestanți s-au adunat la Poarta Brandenburg. Participarea a fost redusă, printre ei aflându-se, potrivit poliției, numeroși turiști care nu erau acolo pentru protest. Inițial se anunțase că 2.000 de persoane vor mărșălui de la Poarta Brandenburg prin districtul guvernamental.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав