TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Noi măsuri de securitate după atacul de la baza militară din SUA

Noi măsuri de securitate după atacul de la baza militară din SUA

Pentagonul a anunțat noi restricții cu privire la accesul militarilor străini la arme în bazele militare americane, după ce un ofițer saudit a ucis trei marinari americani la o baza năvală din Florida, luna trecută, conform Reuters.

„Revenirea la muncă nu înseamnă să revenim la ceea ce era înainte că și cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Mergem mai departe și punem în aplicare cîteva politici și proceduri de securitate noi”, a explicat Garry Reid, înalta oficialitate specializată în intelligence, de la Pentagon, într-o declarație.


Trei marinari americani au fost uciși și alte opt persoane au fost rănite într-un atac la baza năvală de la Pensacola, din Florida. Un adjunct de șerif l-a împușcat mortal pe atacator, identificat drept sublocotenentul saudit Mohammed Saeed Alshamrani.

După atac, armata americană i-a ținut la sol pe piloții saudiți și a dispus că circa 850 de membri ai personalului militar saudit, cu statut de elevi vizitatori în SUA, să participe doar la pregătirile efectuate în sălile de curs, pînă la revizuirea procedurilor.

Reid a mai menționat în declarația de presă că toate departamentele armatei vor putea relua pregătirile și pe teren atunci cînd noile proceduri vor fi implementate.

Săptămîna viitoare, secretarul apărării Mark Esper urmează să viziteze baza de la Pensacola, unde va informa conducerea unității cu privirile la schimbările care urmează să între în vigoare, a anunțat Pentagonul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load