Preşedintele stiri: 3600

Nicolae Pascaru: „Moldova nu are sisteme normale de apărare anti-rachetă, acestea au fost vîndute la preț de nimic”

11 oct. 2022,, 19:00   Război în Ucraina
3157 0

Moldova nu are sisteme normale de apărare aeriană, deoarece unul dintre foștii miniștri ai Apărării a vîndut la preț de nimic lansatoarele de rachete.

O declară ex-deputatul, politologul, liderul organizației obștești „Voevod” Nicolae Pascaru, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV8.md, transmite Noi.md.

Comentînd zborul a trei rachete de croazieră lansate de Rusia către Ucraina prin spațiul aerian al Moldovei, el a declarat:

"Să ne amintim care ministru ne-a vîndut lansatoarele de rachete, care au costat cîteva milioane de dolari, iar el a vîndut cu 800 de dolari. Anatol Șalaru a făcut-o și cu mare succes. Prin urmare, nu a fost necesar să risipim toate aceste arsenale ale armatei noastre", a spus el.

Nicolae Pascaru a fost de acord cî, în ciuda neutralității, armata națională a Moldovei ar trebui să aibă arme, în același timp, a remarcat că și mai mult țara are nevoie de o armată de buni diplomați si ambasadori.


"Elveția este o țară neutră, are o armată puternică, dar nu a luptat cu adevărat nici chiar în cel de-al Doilea Război Mondial. Poate aceasta este misiunea ei. Este capabilă să se apere. O armată de diplomați și ambasadori buni poate face minuni." Să ne amintim că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, România a jucat practic pe două fronturi, iar la sfîrșitul războiului a rămas cu un teritoriu întins. Cum lucrau atunci diplomații și ambasadorii români profesioniști. Și acum trebuie să încercăm și să rezolvăm diplomatic problemele existente”, a spus fostul deputat în Parlament, politologul, liderul organizației obștești „Voevod”.

15
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий