X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

New Delhi intră în lockdown

18 noi. 2021,, 07:18   Război în Ucraina
1972 0

De asemenea, autoritățile indiene au hotărît să întrerupă funcționarea a șase centrale electrice pe cărbune pe o rază de 300 km de la oraș.

Curtea Supremă a Indiei a cerut conducerii capitalei, New Delhi, să impună carantină strictă din cauza poluării aerului, care a atins un punct critic, relatează TSN.

Se remarcă faptul că în oraș indicele calității aerului este de aproximativ 343, în timp ce periculos pentru oameni este considerat indicatorul 50. Motivul poluării aerului este arderea masivă a miriștii în cîmpuri după recoltare.

După cum s-a menționat, locuitorii din New Delhi și suburbii au început să se adreseze mai des la medici cu probleme ale sistemului respirator. Smogul s-a dovedit a fi periculos mai ales pentru copii.

Pentru a evita o creștere a morbidității și a victimelor, lucrătorii și elevii din capitală trebui să treacă la regimul de la distanță. Copiilor le este interzis să părăsească încăperile.


În plus, scrie ICIS, guvernul Indiei a luat alte măsuri pentru a reduce poluarea aerului în capitală. În special, s-a decis suspendarea funcționării a șase dintre cele 11 centrale electrice pe cărbune de lîngă New Delhi pînă la sfîrșitul lunii.

În cazul insuficienței de energie electrică, alimentarea cu energie electrică va fi asigurată de centralele electrice care se află în afara razei de 300 de kilometri de oraș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?