X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Nemulțumiți de numărul mare de turiști. Unde au fost organizate proteste

10 iun. 15:00   Externe
3840 0

Mii de persoane au ieșit în stradă în Insulele Baleare pentru a protesta față de turismul de masă și de supraaglomerare.

Manifestanții au organizat marșuri prin orașele spaniole Menorca și Mallorca.

Deși turismul reprezintă aproximativ 45% din produsul intern brut al Insulelor Baleare, demonstranții spun că nivelul ridicat al chiriilor cerute turiștilor îi afectează pe localnici, notează Noi.md cu referire la observatornews.ro.

Un purtător de cuvînt al poliției naționale spaniole a declarat că aproximativ 10.000 de persoane au participat la protestul din Mallorca, în timp ce cîteva sute au protestat în Menorca.

Oamenii au cerut reducerea numărului de turiști prin impunerea de restricții pe piața imobiliară și pe piața spațiilor de închiriat.


Amintim că Italia, la fel, a luat măsuri vizavi de restricționarea numărului de turiști, astfel Veneția a introdus la sfîrșitul lunii aprilie o taxă de 5 euro pentru așa-zișii turiști de o zi.

Taxa de acces a fost concepută și implementată „pentru a face orașul mai utilizabil și mai locuibil” în zilele în care este așteptat un flux mai mare de turiști.

2
2
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?