X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Nemții se tem mai mult de Doland Trump decât de coronavirus

12 sep. 2020,, 01:30   Externe
2356 1

Nemții sunt optimiști, în pofida pandemiei de COVID-19, dar se tem de președintele SUA, Donald Trump, din cauza politicii externe promovate de acesta, conform rezultatului surprinzător al unui studiu recent realizat în Germania, notează Deutsche Welle.

Până și cercetătorii care realizează de 28 de ani studiul anual despre temerile germanilor au fost surprinși de acest rezultat. Asta în condițiile în care tocmai în 2020, an marcat major de pandemia de coronavirus, germanii se declară mai puțin temători decât în ultimele aproape trei decenii. „Germanii nu reacționează deloc cu panică la pandemie”, explică Brigitte Römstedt, șefa centrului de informare.

„Multe din temerile populației se reduc.” Oamenii par a avea sentimentul că „avem totul sub control și ne descurcăm”, spune Römstedt în dialog cu DW. Situația este diferită deci de anii trecuți, cînd germanii se temeau serios de război, terorism, migrație și extremism. În schimb, pentru mulți germani, realegerea lui Donald Trump ar fi un scenariu de groază (n.r. – pe 3 noiembrie, americanii își aleg un nou președinte). Pentru cei care au răspuns întrebărilor puse de cercetători, Trump este pe primul loc în clasamentul temerilor, cu 53 de procente.

Deja în 2018, șeful Casei Albe conducea în acest sondaj anual. Profesorul Manfred G. Schmidt crede că aceste temeri ar fi „justificate”. „Trump creează mari dificultăți internaționale prin politica sa externă.” Politologul dă ca exemple războiul comercial cu China sau atacurile la adresa unor state aliate precum Germania. În plus: „SUA se retrag din tratatele de cooperare internațională”.

Și încă un rezultat surprinzător al sondajului comandat de societatea de asigurări R+V Versicherung: cetățenii germani au din nou încredere mai mare în politicieni. Doar 40% din populație se teme în prezent că politicienii ar fi depășiți de situație – este cel mai mic nivel înregistrat din anul 2000 încoace. La studiu au participat 2.400 de bărbați și femei cu vârste de la 14 ani în sus. Cercetătorii i-au chestionat pe participanți în perioada cuprinsă între începutul lui iunie și sfârșitul lui iulie în legătură cu cele mai mari temeri politice, economice, personale și ecologice ale acestora. Din sondaj a reieșit că pandemia de coronavirus ar provoca populației îngrijorări relativ reduse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?