X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Nebuloasa Inel a fost fotografiată cu detalii nemaivăzute pînă acum

22 aug. 2023,, 23:30   Externe
62996 0

Telescopul spațial James Webb al NASA a reușit să facă noi fotografii ale Nebuloasei Inel, una dintre cele mai cunoscute nebuloase planetare, oferind noi detalii cu privire la felul în care mor stelele.

Cercetătorii încep să creadă că în sistemul nebuloasei există și o a doua stea, care acționează și dă straturilor de gaz eliminat forma lor specifică.

Roger Wesson de la Universitatea Cardiff a vorbit despre această fază tîrzie a vieții unei stele și despre felul în care observațiile făcute de telescop i-au dat lui și colegilor lui informații importante legate de formarea și evoluția acestor aștri.

„Nebuloasa inel este o țintă ideală pentru a dezvălui misterele acestor formații stelare. Este aproape de noi, la aproximativ 2.200 de ani lumină depărtare, și este foarte luminoasă, vizibilă prin binoclu într-o noapte senină de vară”, a spus el, notează Noi.md cu referire la digi24.ro.

Inelul luminos care îi dă nebuloasei numele este compus din aproximativ 20.000 de pîlcuri dense de hidrogen gazos, fiecare dintre ele aproape la fel de masiv precum Pămîntul. În interiorul intelului, este o bandă îngustă de emisii de molecule de hidrocarburi.


1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав