Navalnîi şi aproximativ 420 de manifestanţi, arestaţi la Moscova

Navalnîi şi aproximativ 420 de manifestanţi, arestaţi la Moscova

Opozantul rus Aleksei Navalnîi şi aproximativ alte 100 de persoane au fost reţinute miercuri, la Moscova, la o manifestaţie prin care cereau sancţionarea poliţiştilor pe care-i acuză că au ”fabricat” un dosar împotriva jurnalistului Ivan Golunov, potrivit unor observatori, relatează AFP.

Potrivit organizaţiei OVD-Info, specializată în monitorizarea arestărilor, cel puţin 420 de manifestanţi au fost arestaţi în timpul acestui marş de denunţare a felului în care a acţionat poliţia în acest scandal, ce a provocat o mobilizare aproape fără precedent a societăţii civile.

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat în centrul Moscovei, iar aproximativ 100 la Sankt Petesburg, al doilea cel mai important oraş din ţară, au constatat jurnalişti AFP.

”Ceea ce s-a întîmplat cu Ivan Golunov se întîmplă în fiecare zi în ţară. sînt tone de (false) poveşti cu droguri ca asta. Noi am avut şansa ca el să fie eliberat, dar este doar o victorie mică. Războiul nu a fost cîştigat”, a declarat pentru AFP Egor, un manifestant în vîrstă de 15 ani, care purta un tricou cu inscripţia ”Eu sînt Ivan Golunov”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load