COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 588 000   INFECTAȚI 259 108(+166)   TRATAȚI 251 741     DECESE 6250(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2823
Puterea stiri: 6282
Coronavirus stiri: 7247

Navalnîi s-a adresat la CEDO din cauza refuzului inițierii unui dosar în cazul intoxicației sale

31 oct. 2020,, 15:14   În lume
3275 1

Avocații opozantului au depus o plîngere în instanța de judecată încă în luna august și acum au introdus în ea unele completări, a comunicat apărătorul lui Navalnîi.

Politicianul cere ca instanța să recunoască încălcarea articolului Convenției Europene privind dreptul la viață, transmite rbc.ru

Avocații opozantului, Alexei Navalnîi, s-au adresat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), după ce Rusia a refuzat să intenteze un dosar penal din cauza intoxicării politicianului. Despre aceasta pentru RBC a comunicat avocatul Olga Mihailova.

Potrivit ei, plîngerea a fost depusă la CEDO încă pe 21 august, iar acum juriștii au adus în ea completări. Mihailova a explicat că avocații au cerut instanței să recunoască încălcarea articolului 2 din Convenția europeană a drepturilor omului din Rusia ("Dreptul la viață").

"În cele din urmă am avut dreptate — dosarul nu a fost inițiat nici pînă în prezent", a adăugat apărătoarea. Ea a anunțat că avocații lui Navalnîi au cerut instanței să le fie oferit timp suplimentar pentru a prezenta documentele necesare. "Ni s-a acordat termenul pînă pe 2 noiembrie. Plîngerii i-a fost acordată prioritate", a explicat juristul.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽