X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

NATO va desfășura avioane de supraveghere AWACS în România

13 ian. 16:00   Război în Ucraina
1876 0

NATO intenționează să redistribuie în România mai multe dintre aeronavele sale de recunoaștere AWACS, care au sediul de obicei în Germania, în legătură cu războiul din Ucraina, transmite RBC-Ucraina cu referire la serviciul de presă al NATO.

Se estimează că avioanele vor sosi pe 17 ianuarie și vor sprijini o prezență sporită a Alianței în regiune și vor monitoriza activitatea militară rusă.

„În vreme ce războiul din Ucraina continuă să amenințe pacea și securitatea în Europa, nu ar trebui să existe nicio îndoială cu privire la hotărîrea NATO de a apăra fiecare centimetru din teritoriul Alianței”, a declarat purtătorul de cuvînt al NATO, Oana Lungescu.

Ea a subliniat că AWACS poate detecta aeronave la sute de kilometri distanță, ceea ce le face un instrument cheie de descurajare și apărare pentru NATO. Lungescu a mulțumit României pentru desfășurarea avioanelor, despre care a spus că aduce o contribuție importantă la alerta timpurie.

Conform planurilor, avioanele vor ajunge la baza aeriana Otopeni de lîngă București și vor sta acolo cîteva săptămîni. Aerodromul este situat la 200 de kilometri de granița de est a țărilor UE și NATO cu Ucraina.

3
0
0
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?