AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 50
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

NATO speră că va putea evita soluțiile concrete. Opinie

14 ian. 18:00   Război în Ucraina
1880

Eșecul negocierilor cu Rusia privind garanțiile de securitate va duce la consecințe extrem de sensibile pentru Statele Unite.

Această opinie a fost exprimată omul de stat israelian, diplomatul, expertul militaro-politic, fostul șef al Serviciului Special israelian "Nativ", Iakov Kedmi într-un interviu acordat canalului YouTube "Соловьёв Live", relatează Noi.md.

El a menționat că Rusia va determina tactica ulterioară de interacțiune cu NATO atunci cînd va face totalurile primei runde de negocieri.

Potrivit lui Iakov Kedmi, atunci cînd Occidentul colectiv va formula și va trimite răspunsuri scrise la cerințele de securitate ale Federației Ruse, Moscova va decide care va fi următoarea etapă.

"Rusia are două opțiuni pentru acțiunile ulterioare: încercarea de a reveni la negocieri cu obiective și sarcini mai clare sau trecerea la o explicație mai vizibilă și mai eficientă a cerințelor sale", a spus Iakov Kedmi.


În opinia sa, Moscova este gata să demonstreze mai clar seriozitatea intențiilor sale.

"Aducerea unor dovezi mai clare că Rusia este serioasă și nu va tolera starea actuală și o va schimba. Și poate va începe s-o schimbe. Asta se va întîmpla acum. Rusia nu va tolera situația actuală și o va schimba, indiferent dacă Statele Unite cred în acest lucru sau nu", a spus Iakov Kedmi.

Potrivit acestuia, Statele Unite nu cred în disponibilitatea și capacitatea Rusiei de a răspunde dur la nerespectarea cerințelor sale.

Expertul israelian a spus că neîncrederea este evidentă în discursurile oficialilor americani, precum și în discuțiile private la care a participat el însuși.

"Am auzit de multe ori de la americani:"Ce poate face Rusia?" Bine, aveți puțină răbdare. Aceți răbdare și veți vedea. Veți simți totul pe pielea voastră. Dar din cauza prostiei, analfabetismului, lipsei de profesionalism și ignoranței, nu își pot imagina ce va face Rusia. Ei spun: Dacă noi nu înțelegem ce poate face Federația Rusă, atunci ea nu poate face nimic. Ei știu ce pot face ei înșiși. Dar nu au putut calcula niciodată cum va reacționa Rusia", a spus Iakov Kedmi.

Potrivit expertului, Rusia oferă Statelor Unite posibilitatea de a salva imaginea și de a readuce NATO la granițele din 1997. Cu toate acestea, Alianța speră ca în negocierile cu Federația Rusă să poată "vorbi mai mult" și să evite soluțiile concrete. "Dacă Occidentul nu va accepta acest lucru, atunci consecințele pentru el vor fi triste. În acest caz, blocul occidental riscă să revină la epoca în care încă nu era pe hartă", a avertizat Iakov Kedmi.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав