Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 302
Eurovision stiri: 412

NATO respinge afirmaţiile Rusiei conform cărora Ucraina se pregăteşte să folosească o "bombă murdară"

25 oct. 2022,, 09:32   Război în Ucraina
1959 0

NATO respinge afirmaţiile Rusiei conform cărora Ucraina se pregăteşte să folosească o "bombă murdară", a declarat luni secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg.

Subliniind că Moscova nu trebuie să folosească acest "pretext" pentru o "escaladare", transmite protv.ro.

"Aliaţii NATO resping această afirmaţie. Rusia nu trebuie să folosească aceasta ca un pretext pentru o escaladare" a conflictului în Ucraina, a scris Jens Stoltenberg pe Twitter, după convorbiri cu şeful Pentagonului, Lloyd Austin, şi cu ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Rusia a afirmat luni că Ucraina a intrat în "faza finală" pentru fabricarea unei "bombe murdare", o acuzaţie pe care Moscova a lansat-o începînd de duminică şi care a fost respinsă de Kiev şi de aliaţii săi occidentali.

Ucraina şi Occidentul văd în această ameninţare o pregătire pentru un atac desfăşurat sub "steag fals", suspectînd Rusia că este dispusă să detoneze ea însăşi o "bombă murdară" pentru a justifica o escaladare militară, de exemplu prin folosirea unei arme nucleare tactice ca represalii.


O bombă radiologică sau "bombă murdară" este formată din explozibili convenţionali înconjuraţi de materiale radioactive care sînt diseminate în praf în momentul exploziei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий