X 
Criza energetică stiri: 1484
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

NATO nu va accepta Ucraina în bloc pînă la sfîrșitul ostilităților

3 oct. 11:00   Război în Ucraina
2540 0

NATO nu va accepta Ucraina în bloc pînă la sfîrșitul ostilităților, deoarece aceasta ar necesita o modificare a articolului al cincilea din carte privind apărarea reciprocă, transmite New York Times.

„Deoarece alianța aderă la principiul apărării colective, este extrem de puțin probabil să accepte o țară care participă la ostilități militare”, scriu editorialiştii Andrew Kramer și Dan Bilefsky, relatează gazeta.ru. Referindu-se la experții care spun că aderarea Ucrainei la NATO este în prezent de neatins, ei spun că va dura luni sau ani.

Potrivit acestora, Kievul trebuie să respecte cerințele alianței, cum ar fi demonstrarea angajamentului față de democrație, libertatea individuală și sprijinul pentru statul de drept. O serie de oficiali europeni și americani consideră că Ucraina nu îndeplinește aceste criterii.

Articolul menționează, de asemenea, că Germania, Franța și președintele SUA, Joe Biden, s-au opus anterior aderării Ucrainei la bloc.

Anterior, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, nu a dat din nou un răspuns clar la întrebarea dacă procedura pentru intrarea accelerată a Ucrainei în NATO este posibilă și dacă organizația este pregătită în principiu să accepte Kievul în rîndurile sale.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав