X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

NATO nu intenționează să trimită trupe în Ucraina și nu va fi parte la conflict

25 ian. 2023,, 13:15   Externe
2115 0

Alianța Nord-Atlantică nu își va trimite trupele și tehnica în Ucraina.

Nedorința de a deveni parte a conflictului ruso-ucrainean a fost declarată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru ziarul Die Welt.

„NATO nu este parte la război și va rămîne așa. Nu ne trimitem trupele sau avioanele NATO în Ucraina. Dar îi sprijinim cu echipamente (...). Desigur, există întotdeauna pericolul escaladării. De aceea este atît de important să se întărească prezența militară a NATO în partea de est a alianței. Prin urmare, trimitem un semnal Moscovei că vom proteja fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a asigurat Stoltenberg.

În același timp, Jens Stoltenberg a spus că partenerii internaționali ai Ucrainei ar trebui să-i furnizeze mai multe arme grele.

„Dacă vrem o soluție în care Ucraina să supraviețuiască ca țară suverană și liberă, atunci este absolut esențial să acționăm acum. Mai multe echipamente grele sînt absolut necesare pentru Ucraina”, a spus el.


Potrivit acestuia, la întîlnirea din februarie a miniștrilor apărării din țările Alianței Nord-Atlantice, tema principală va fi furnizarea de tancuri de luptă la Kiev.

Anterior, secretarul general a recunoscut că alianța a avut probleme din cauza acordării de asistență militară Ucrainei. În același timp, secretarul general a menționat că NATO trebuie să-și reînnoiască propriile stocuri de arme și pentru a continua livrările către Kiev. Potrivit lui, acesta este motivul pentru care Alianța Nord-Atlantică a extins cooperarea cu industria.

1
1
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?