X 
Arşiţa stiri: 180
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1455

NATO lansează un avertisment către China

18 iun. 17:00   Externe
3540 1

Dacă China nu-și schimbă politica în ceea ce privește războiul Rusiei împotriva Ucrainei, va trebui să suporte consecințele.

Declarația a fost făcută de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat BBC News.

Stoltenberg a declarat că Beijingul "încearcă să obțină două obiective", încercînd să sprijine atît eforturile militare ale Rusiei, cît și relațiile cu țările europene.

"Acest lucru nu va funcționa pe termen lung", a spus Stoltenberg.

Întrebat ce ar putea face membrii NATO în legătură cu sprijinul acordat de China Rusiei, Stoltenberg a spus că există o "conversație în curs de desfășurare" despre posibile sancțiuni.


El a spus că China "împărtășește multe tehnologii, cum ar fi microelectronica, care sînt esențiale pentru ca Rusia să construiască rachetele și armele pe care le folosește împotriva Ucrainei".

Stoltenberg a adăugat că "la un moment dat ar trebui să ne gîndim la unele măsuri economice dacă China nu își schimbă comportamentul".

BBC amintește că Beijingul se află deja sub incidența unor sancțiuni pentru susținerea Rusiei. În luna mai, SUA au anunțat restricții care vor afecta aproximativ 20 de companii din China și Hong Kong.

3
3
1
1
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав