X 
Criza energetică stiri: 1715
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

NATO a făcut o declarație cu privire la războiul cu Rusia

20 sep. 2022,, 17:00   Război în Ucraina
2743 0

NATO nu este în război cu Rusia, în ciuda asistenței oferite Ucrainei. Despre aceasta scrie RBC-Ucraina cu referire la un interviu cu șeful comitetului militar NATO, amiralul Rob Bauer, la ERR.

"Nu. NATO nu este în război cu Rusia. Trebuie să precizez acest lucru foarte clar. Dacă Rusia ar ataca unul dintre statele noastre membre, ar fi perfect clar și încercăm să lămurim Rusiei cît mai clar posibil, că noi vom apăra fiecare centimetru din teritoriul aliatului nostru. Atunci va fi un conflict între Rusia și NATO. Dar pînă în acel moment, NATO nu este în război cu Rusia", a spus el.

În același timp, în opinia sa, este foarte important ca Ucraina să rămînă un stat suveran și ca Ucraina să decidă cum se va termina războiul.

„NATO, prin acțiunile sale, sprijină Ucraina și dreptul inalienabil al Ucrainei de a se apăra împotriva unei țări care o atacă. Acest lucru este scris în Carta ONU. Prin urmare, este legitim ca membrii NATO și alte peste 20 de țări să susțină Ucraina. Ei susțin prin modalitățile pe care și le pot permite”, a adăugat Bauer.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?