NASA a pus ochii pe un asteroid minune

NASA a pus ochii pe un asteroid minune

Experții NASA au identificat în urmă cu ceva timp un asteroid format în principal din aur. Cantitatea de materiale prețioase este atît de mare, încît ne-ar putea transforma pe toți în miliardari.


Inginerii de la NASA analizează constant asteroizii din galaxia noastră pentru a vedea care este posibilitatea ca aceștia să intre în contact cu planeta pe care locuim. Folosind echipamente avansate, aceștia pot analiza cu precizie compoziția aștrilor și pot să își dea seama dacă prezintă sau nu un risc pentru noi. Uneori însă, analiza scoate la iveală informații uimitoare.


În cazul asteroidului Psyche 16, acesta este format exclusiv din metal solid. Predominant, astrul situat între orbitele planetelor Marte și Jupiter conține aur, dar și bucăți de platină, fier și nichel. La o evaluarea simplă, avînd în vedere dimensiunea corpului ceresc, experții sînt de părere că ajunge pînă la 10.000 de quadrilioane de dolari.


Trecînd peste suma astronomică și greu de înțeles, dacă astrul cu pricina ar ajunge pe pămînt, ar putea duce la distrugerea economiei mondiale, în valorea de 75,5 trilioane de dolari. În teorie, sună bine ca fiecare dintre noi să se bucure din senin de cîteva miliarde de dolari, dar în momentul în care am avea toți atîția bani, inflația ar exploda, banii s-ar devaloriza și, în final, am avea mai mult de pierdut decît de cîștigat din capturarea astrului.


Primele informații despre Psyche 16 au ajuns online în urmă cu ceva timp, dar impactul pe care l-ar avea asupra economiei mondiale, dacă l-am putea captura, a fost analizat de curînd. Revenind însă la NASA, agenția spațială are planificată o misiune pentru 2022 cu scopul de analiza asteroidul. Intitulată Discovery Mission, aceasta ar ajunge pe suprafața corpului ceresc în 2026.


Este important de reținut că NASA nu are nicio intenție să influențeze traiectoria asteroidului către pămînt și nici nu vrea să-l mineze pentru aur. Este vorba exclusiv de o expediție științifică care ne-ar putea ajuta să înțelegem mai bine cum s-a format planeta noastră și cum arată nucleul Terrei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load