COVID-19 în MOLDOVA

NASA a înregistrat două fenomene concomitente pe cerul din Alaska

NASA a înregistrat două fenomene concomitente pe cerul din Alaska

În straturile superioare ale atmosferei Pămîntului, au avut loc concomitent aurora boreală și strălucirea cerului, transmite korrespondent.net.


Cu puțin timp înainte de răsărit, pe 16 martie, pe cerul deasupra Pămîntului au avut loc două fenomene concomitente - aurora boreală și strălucirea cerului. Despre acest lucru a anunțat NASA miercuri, 19 august, pe rețeaua socială Instagram.


Se remarcă faptul că fenomenul neobișnuit al astronauților a fost fotografiat în timpul zborului ISS deasupra Alaska de Sud.În fotografie, fasciculul verde cu o nuanță roșie în partea de sus a aurorei boreale este traversat de o panglică palidă roșie-galbenă a strălucirii cerului. Soarele care răsare adaugă în același timp o culoare albastră închisă liniei orizontului.


În plus, în partea de jos a fotografiei se văd luminile orașelor provinciilor canadiene British Columbia și Alberta, a subliniat agenția.


"Aurora și strălucirea cerului sînt cauzate de diferite procese fizice. Strălucirea atmosferei este radiația luminii ca urmare a interacțiunii chimice dintre oxigen, azot și alte molecule din straturile superioare ale atmosferei. Pe de altă parte, Aurora boreală apare ca urmare a interacțiunii energiei solare și a cîmpului magnetic al Pămîntului", a explicat NASA.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load