COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Nagorno-Karabah: Secretarul general al ONU cere încetarea "imediată a luptelor"

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat duminică Azerbaidjanul şi forţele separatiste din Nagorno-Karabah sprijinite de Armenia "să înceteze imediat luptele" în regiunea disputată, scenă a celor mai sîngeroase confruntări din 2016, notează AFP.

Antonio Guterres "a lansat un apel ferm părţilor implicate să înceteze imediat luptele, să angajeze o dezescaladare a tensiunilor şi să revină fără întîrziere la negocieri semnificative", potrivit unui comunicat al purtătorului său de cuvînt, Stephane Dujarric, scrie agerpres.ro.

El a precizat că Antonio Guterres intenţionează să discute la telefon cu preşedintele azer, Ilham Aliyev, şi cu premierul armean, Nikol Pashinyan.

"Secretarul general al ONU este extrem de preocupat de recenta reîncepere a ostilităţilor" şi "condamnă recurgerea la forţă", a adăugat purtătorul de cuvînt.

Antonio Guterres şi-a manifestat sprijinul pentru Grupul de la Minsk, o mediere condusă de Franţa, Rusia şi Statele Unite, îndemnînd beligeranţii "să lucreze îndeaproape" cu aceste ţări "pentru o reluare urgentă a dialogului fără condiţii prealabile".

Armenia şi Azerbaidjanul se aflau în pragul războiului duminică după noi lupte care au făcut cel puţin 23 de morţi şi peste o sută de răniţi între forţele azere şi regiunea separatistă Nagorno-Karabah, sprijinită de Erevan.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load