X 

Musk a promis că va preveni al treilea război mondial

13 feb. 10:40   Război în Ucraina
2890 1

Conducătorul SpaceX, Tesla și proprietarul Twitter, Elon Musk, a spus că sistemul de comunicații prin satelit Starlink nu ar trebui folosit pentru a agrava conflictul din Ucraina.

Omul de afaceri a făcut această declarație prin intermediul Twitter.

Musk a amintit că Starlink a devenit „coloana vertebrală a comunicațiilor” pentru Ucraina. În special, rolul său este important în prima linie, deoarece alte modalități de conectare la Internet au fost distruse.

„Dar nu vom permite escaladarea conflictului, ceea ce ar putea duce la un al treilea război mondial”, a promis omul de afaceri american.

Pe 9 februarie, Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a cerut companiei americane SpaceX să aleagă o parte.


Anterior, SpaceX a restricționat accesul dronelor militare din Ucraina la Starlink. Președintele SpaceX, Gwynn Shotwell, a spus că compania nu a fost concepută pentru a fi o armă. Potrivit ei, există lucruri pe care SpaceX le poate face pentru a limita posibilitățile Kievului, iar acest lucru s-a făcut. Ea a menționat că armata ucraineană folosește drone ca mijloace de comunicare. Cu toate acestea, compania nu vrea ca UAV-urile să fie folosite în mod ofensiv, a adăugat Shotwell.

14
6
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий