TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mulțumim coronavirusului: Aerul în Europa a devenit mai curat

În multe orașe din Europa, în comparație cu primăvara anului 2019, aerul s-a curățat considerabil. Cauza a devenit pandemia de coronavirus, deoarece din cauza ei au fost impuse restricții privind circulația și anumite activități economice. Despre aceasta comunică Associated Press cu referire la Agenția Europeană pentru Mediu.

Cele mai importante schimbări au avut loc în Milano (Italia) și Madrid (Spania). În primul caz, cantitatea de dioxid de azot (NO2) și particule mici care au un efect grav asupra sănătății omului a scăzut cu 54%, iar în al doilea — cu 47%. Acești indicatori au scăzut semnificativ și în alte orașe mari din Europa, în special în Germania de Vest, Belgia și Olanda, transmite lenta.ru.

Agenția a subliniat că acesta este un efect temporar și a adăugat că standardele de calitate a aerului nu ar trebui să fie atinse prin carantină. Cu toate acestea, potrivit directorului agenției, trebuie și în continuare de implementat inovații care să contribuie la bunăstarea mediului înconjurător.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load