X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

MSE din Rusia: Trei persoane au fost rănite în urma exploziilor pe un aerodrom din Crimeea

9 aug. 17:40   Război în Ucraina
1661 0

În urma exploziilor de la aerodromul „Saki” din zona așezării Novofedorovka din Crimeea, trei persoane au fost rănite. Ministerul Situații Excepționale al Rusiei a raportat acest lucru canalului Telegram „Atenție, știri”.

„Pînă acum, există informații despre trei victime. Pe teritoriul unității militare au avut loc patru explozii. Pînă acum nu există alte informații. Am plecat la rangul doi, dar unitatea nu are voie să intre în teritoriu”, anunță MSE.

După cum precizează Telegram-canalul Mash, victimele au fost internate în Spitalul Raional Central Saki. Unul dintre ei, un băiat de 13 ani cu o rană tăiată la antebraț, a fost deja externat. A doua victimă este supusă unei intervenții de suturare a unei răni de schijă în zona pieptului. A treia este o femeie în vîrstă, tot cu o rană de schijă.

Mai devreme, pe 9 august, au fost difuzată informația despre mai multe explozii lîngă Novofedorovka din Crimeea. Potrivit Ministerului rus al Apărării, în prezent se iau măsuri pentru stingerea incendiului. Motivele incidentului sînt investigate. Departamentul a indicat că echipamentul aviatic de pe aerodrom nu a fost deteriorat.

Oleg Kryuchkov, consilier al șefului Crimeei, a anunțat evacuarea a aproximativ 30 de persoane din casele adiacente aerodromului. El a precizat că evacuații vor fi stabiliți în hoteluri și pensiuni.


“Este prea devreme să vorbim despre cauzele exploziilor de la aerodromul militar din satul Novofedorovka”, a declarat șeful Crimeei, Serghei Aksyonov, citat de TASS.

El a adăugat că „comisia de anchetă va afla totul”.

În plus, pe canalul său de Telegram, Aksenov a indicat că în rîndul populației civile, nimeni nu a apelat încă la instituțiile medicale pentru ajutor. El a menționat că un perimetru de cordon a fost amenajat într-o zonă de cinci kilometri în fața aerodromului pentru a exclude rănile locuitorilor locali.
„Vă cer insistent să aveți încredere doar în informațiile oficiale”, a subliniat șeful regiunii.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав